PERUSIÑAS

PERUSIÑAS

Fai un par de meses que coñecemos a Aitor, un do pilares das novas galletiñas que se están a facer en Lugo e que eles mesmos definen deste xeito: Sabor intenso: Ingredientes de máxima calidade que converxen á perfección. Naturalidade: Buscamos a excelencia nas cousas... read more
GANDERÍA QUINTIÁN

GANDERÍA QUINTIÁN

Quintián é unha gandería situada en O Páramo, en Lugo. Ten a particularidade de teren feito a queixería baixo terra. A humidade precisa para a maduración dos queixos, probén da auga natural do manantial que atravesa a queixería. Elaboran dous queixos, o Néboa e o... read more
QUEIXO TRADICIONAL GALEGO

QUEIXO TRADICIONAL GALEGO

Da Fraga de Cabrui, en Mesía. Elaborado con leite cru de vaca ao xeito tradicional con leite callo natural e sal. Peso aprox. 1300g. Cada día de Isabel transcorre dun xeito similar, érguese cedo para facer a primeira muxida do día, vai alindar as vacas e mentras... read more
OVOS DE PITAGUDÍN. GALIÑA DE MOS

OVOS DE PITAGUDÍN. GALIÑA DE MOS

Hoxe é día de presentacións, cada día somos máis os que formamos Do País… Que Marabilla!! Para todos vos…Rubén e as Galiñas de Mos!!! Xuntos forman un gran equipo que se encargarán de que non nos falten ovos da casa na tenda, iso si, procurade facer as... read more
QUEIXO FRESCO DE BARDAOS

QUEIXO FRESCO DE BARDAOS

A “Ganadería Sanjurjo” iniciaba a súa actividade en Bardaos, San Sadurniño no 1972. Mais dende 2007, Luis, o fillo dos fundadores desta explotación gandeira comezou a comercializar os queixos e requeixos da súa granxa, unha longa tradición do concello de... read more
AGASALLA DO PAÍS

AGASALLA DO PAÍS

Para os que vides, para os que marchades, para que estades lonxe, para os de aquí, Agasalla con produtos da casa, DO PAÍS CAIXA 001. | do país Produtos Galegos (dopaisprodutosgalegos.es) BICA DE TRIVES 500g, QUEIXO CURADO DE INVERNO CAMPO CAPELA 500g, BOTELLA ALBARIÑO... read more
SANTO ANDRÉ CURADO

SANTO ANDRÉ CURADO

Continuamos no Cebreiro con outra queixería, SANTO ANDRÉ. Aquí elaboran un dos mellores queixos curados de Galicia. De pasta brande e granulosa, mantén o método totalmente artesanal de antano que esixe a Denominación de Orixe Protexida. Non ten conservantes nin... read more
CASA TORRE. DO CEBREIRO

CASA TORRE. DO CEBREIRO

Fai tempo que coñecín a Fidel nunha visita ao Cebreiro. Nese momento estaba a poucos días de retirarse. Amosounos as vacas, a queixería, explicounos como se fai o queixo no Cebreiro. Que tipo tan simpático e agradable! Tempo despois, alégrame comprobar que o seu... read more
CUÑAS DAVIA

CUÑAS DAVIA

Se algo caracteriza ao viño do Ribeiro é a mestura. Variedades diferentes de uvas autóctonas forman excelentes caldos. Hoxe imos presentar unha das mellores bodegas do Ribeiro: Valdavia. Aquí elaboran cada ano un dos mellores Ribeiros do mundo, Cuñas Davia. Se as... read more