


GANDERÍA QUINTIÁN
Quintián é unha gandería situada en O Páramo, en Lugo. Ten a particularidade de teren feito a queixería baixo terra. A humidade precisa para a maduración dos queixos, probén da auga natural do manantial que atravesa a queixería. Elaboran dous queixos, o Néboa e o... read more
GRELOS DO VAL DE XESTOSO, DE MONFERO
O Val de Xestoso está situado na zona de montaña do Parque Natural das Fragas do Eume. É unha das paisaxes máis fermosas da Galiza rural. Ten un clima ideal para o cultivo do grelo…E dende aquí, chegaron hoxe os primeiros grelos que agardamos ter ate pasado o... read more
QUEIXO TRADICIONAL GALEGO
Da Fraga de Cabrui, en Mesía. Elaborado con leite cru de vaca ao xeito tradicional con leite callo natural e sal. Peso aprox. 1300g. Cada día de Isabel transcorre dun xeito similar, érguese cedo para facer a primeira muxida do día, vai alindar as vacas e mentras... read more
OVOS DE PITAGUDÍN. GALIÑA DE MOS
Hoxe é día de presentacións, cada día somos máis os que formamos Do País… Que Marabilla!! Para todos vos…Rubén e as Galiñas de Mos!!! Xuntos forman un gran equipo que se encargarán de que non nos falten ovos da casa na tenda, iso si, procurade facer as... read more
QUEIXO FRESCO DE BARDAOS
A “Ganadería Sanjurjo” iniciaba a súa actividade en Bardaos, San Sadurniño no 1972. Mais dende 2007, Luis, o fillo dos fundadores desta explotación gandeira comezou a comercializar os queixos e requeixos da súa granxa, unha longa tradición do concello de... read more
AGASALLA DO PAÍS
Para os que vides, para os que marchades, para que estades lonxe, para os de aquí, Agasalla con produtos da casa, DO PAÍS CAIXA 001. | do país Produtos Galegos (dopaisprodutosgalegos.es) BICA DE TRIVES 500g, QUEIXO CURADO DE INVERNO CAMPO CAPELA 500g, BOTELLA ALBARIÑO... read more
SANTO ANDRÉ CURADO
Continuamos no Cebreiro con outra queixería, SANTO ANDRÉ. Aquí elaboran un dos mellores queixos curados de Galicia. De pasta brande e granulosa, mantén o método totalmente artesanal de antano que esixe a Denominación de Orixe Protexida. Non ten conservantes nin... read more
CASA TORRE. DO CEBREIRO
Fai tempo que coñecín a Fidel nunha visita ao Cebreiro. Nese momento estaba a poucos días de retirarse. Amosounos as vacas, a queixería, explicounos como se fai o queixo no Cebreiro. Que tipo tan simpático e agradable! Tempo despois, alégrame comprobar que o seu... read more